27.05.2014 15:30

Кметът Даниел Панов се срещна с посланика на Република Финландия Негово Превъзходителство Харри Салми

Кметът Даниел Панов се срещна с Негово Превъзходителство Харри Салми, посланик на Република Финландия в България. На срещата кметът представи на Негово Превъзходителство господин Салми града и общината като говори най-вече за възможностите за реализирането на инвестиционни проекти, добрите комуникационни връзки и развитието на туризма. Посланикът прояви интерес и към летището в Горна Оряховица, което също  бе представено от кмета  като инвестиционна възможност.
Негово Превъзходителство господин Салми сподели, че Велико Търново е високо разпознаваем град във Финландия и различни туристи често го посещават. Според него този факт се дължи най-вече заради кръстопътното място на града, избрано още преди векове и усещането за един истински очарователен и красив град.
Посланикът прояви интерес и към кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата. Кметът заяви, че Велико Търново е малък град, но титлата е прекрасна възможност за развитието на общата и културна инфраструктура. Съпругата на посланика госпожа Салми, която придружаваше Негово Превъзходителство, предложи специални събития, които биха могли да се реализират в града с подкрепата на Посолството на Финландия.
Негово Превъзходителство Харри Салми прие предложението на кмета за партниране между Велико Търново и  финландски градове и  пое ангажимент да проучи възможността и желанието на финландски градове да си сътрудничат с Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.