20.06.2012 11:28

Премиерът откри нова пивоварна във Велико Търново

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на общината Даниел Панов прерязаха лентата на пивоварна „Бритос” във Велико Търново.

Фабриката е разположена на площ от 13 дка в Западната индустриална зона на града. 20 млн. лв. са инвестирани в завода с производствен капацитет от 20 млн. литра бира годишно. Разкрити са нови 40 работни места. Първите количества пиво в кенчета и пластмасови бутилки вече са в големите търговски вериги.

„За мен това е добра крачка за развитието на нашата икономика, за развитието на нашия бизнес и смятам, че в бъдеще ще имаме много инвеститори в нашия град, за да бъде той по-добре развит”, подчерта в приветствието си кметът Даниел Панов.

Депутатите от ГЕРБ Евгени Стоев, Христо Христов и Мирослав Петков, областният управител проф. Пенчо Пенчев, председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков бяха сред официалните лица на церемонията по откриването на пивоварната. Водосвет за здраве и успех отслужи свещеноиконом Славчо Иванов.
На журналистически въпрос ще бъдат ли преместени отдели на НАП във Велико Търново премиерът отговори: „Засега не, защото струва много пари. Когато дойде времето”.

Бойко Борисов коментира и бъдещето на летището в Горна Оряховица.  Според него от аеропорта може да се изнася стока, и по-конкретно агнешкото, телешкото, пилешкото за Катар. „Летището ще го пазим и ще  търсим начини да го развием”, посочи министър-председателят.

За това, че Проходът на републиката е още без акт 16 премиерът обвини управляващите от тройната коалиция. „Ще отидете да ги питате защо са ни оставили незаконни пътища. Защото те все забравят. Нагли са и говорят глупости”, отсече Борисов.

По-късно правителственият ръководител се срещна с ръководството на ФК „Етър 1924”. Старши треньорът на отбора Цанко Цветанов подари на премиера фланелка на клуба.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.