22.11.2014 20:30

Даниел Панов приветства стотици деца в Деня на християнското семейство и младеж

Голямата зала на Община Велико Търново едва побра децата, дошли да честват Въведение Богородично, един от големите християнски празници, който се чества и като Ден на християнското семейство и младеж.
Домакин на събитието беше кметът на Община Велико Търново, а гости Негово Високо преосвещенство Великотърновският Митрополит Григорий и заместник-ректора на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. Петко Петков.
„Днес е ден, в който си припомняме колко важно е семейството, за да може да израснете като горди и достойни граждани на Велико Търново и на България“, заяви в приветствените си думи г-н Даниел Панов.
Семейството и църквата имат огромно значение за това да получите възможно най-доброто възпитание, да придобиете изконните християнски и български ценности, да израснете с тях, да ги отстоявате и един ден на свой ред да ги предадете на своите деца“.
Възпитаниците на детските градини „Здравец“ и „Пролет“, Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Българче“ и Неделното училище при храм „Св. Николай“ бяха подготвили и изнесоха вълнуваща програма от стихове, песни и танци, посветени на един от най-светлите християнски празници Въведение Богородично.
С приветствени думи към децата, техните родители и учители се обърнаха и Великотърновският Митрополит Григорий и професор Петко Петков.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.