24.11.2014 16:20

Велико Търново бе успешно представен на четири туристически борси

Във връзка с изпълнение устойчивостта по проект „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“, Община Велико Търново, представлявайки регион Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново, взе участие в 4 международни туристически изложения. Основна цел на проекта бе да се подкрепи, популяризира и увеличи интереса към туристическите атракции на територията на общините, както и да повиши броя на посетителите и продължителността на техния престой, да подобри сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони.
От 15 до 18 октомври 2014 г. в Пампорово се проведе XI-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“.
Изложението се е утвърдило през годините като специализиран форум за еко и селски, приключенски и ски туризъм и е една успешна платформа, на която си дават среща всички заинтерeсoвани от развитието на този вид услуги. В рамките на събитието се състояха редица срещи и обсъждания за предстоящия зимен сезон, както и представяне на резултатите от отминалото лято.
Регион Велико Търново бе представен и на 17 издание на Международното туристическо изложение Borsa Mediterranea del Turismo Archeologico (BMTA), което се проведе от 30 октомври до 2 ноември в Пестум, Италия. Участието бе с рекламно-информационни материали представени на обща изложбена площ с градовете София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. Във форума взеха участие представители на туристически организации, музеи, сдружения на археолози, учебни заведения от Италия, чуждестранни изложители от Индия, Аржентина, Йордания, Гърция, Турция, Азербайджан и др.         
Представянето на 35 издание на World Travel Market се състоя от 3 до 6 ноември в изложбения комплекс ExCel в Лондон, Великобритания бе информационен деск на Националния щанд на България. Това е най-голямата туристическа борса в света и е предназначена само за професионалисти в областта на туристическата индустрия. Във форума се включиха над 5000 участници от 184 страни.
В дните между 13 и 16 ноември регион Велико Търново бе промотиран в Международното туристическо изложение TTR в Букурещ, Румъния. Борсата всяка година събира участници от различни туристически агенции, браншови организации, хотелиери и ресторантьори, изложители от Гърция, Турция, Испания, Италия и др.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.