06.07.2012 14:35

Юлияна Дончева отново е посланик на кампанията срещу домашното насилие

Общинският съветник Юлияна Дончева отново поведе кампанията “Говори открито срещу домашното насилие”. За втора поредна година организатори на  срещу тормоза на жени и деца са AVON България и “Алианс за защита срещу домашното насилие”.

Шампионите Станислав Недков-Стъки (ММА боец) и Ивет Лалова също откликнаха  в  подкрепа на  благородната кауза. Посланието на Стъки “Удари мен, не нея” стана мото на кампанията. Спортистът се присъедини заради убеждението си, че мъжете трябва да изразходват силата и енергията си в спортните зали, а не у дома.

“Моят съпруг,  заедно с други спортисти от цял свят, подкрепя целта да се сложи край на насилието срещу по-слабите. За него е важно от ранна възраст децата да се учат да спортуват, а не да гледат неподходящи филми и програми по телевизията и интернет. Той се ангажира с реалния престой на подрастващите в спортните зали и организира обучението им в София и други градове”, каза Дончева. 

“Идеята е във Велико Търново да се  проведе широко обществено обсъждане, да се говори по проблема, да се събират средства, за да знаят жертвите на домашно насилие, че има на кого да разчитат. Партнираме си с институциите, неправителствените организации,  изградените социални центрове”, допълни  тя.

Статистиката е категорична, че всяка четвърта жена в България е подложена на психически или физически тормоз, докато в другите страни  пострадалите са всяка пета или шеста. През последната година се отчита почти двойно повишаване на броя на потърсилите помощ, което е показателно, че кампанията дава резултат.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.