03.04.2015 22:00

Връчиха наградите на 11-ти Международен фестивал на туристическият филм „На Източният бряг на Европа“

В последният ден на Международно изложение „Културен туризъм Велико Търново 2015“ бяха връчени наградите на 11-то издание на Международният фестивал на туристическият филм “На Източният бряг на Европа“.
Конкуренцията е била изключително силна във всички категории. Всички номинирани са получили много сериозно признание с факта на номинирането си.
Членове на журито на фестивала са били: проф. Марин Дамянов – преподавател по кинодраматургия на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, Ирина Найденова, заместник-председател на УС на АБТТА, Антони Цонев - сценарист, режисьор и продуцент, проф. Емилия Стоева – преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ - филмов оператор, Симеон Идакиев – журналист, проф. Лина Атанасова – преподавател по маркетинг в туризма и маркетингови изследвания, проф. Бюлент Кючукердоган - професор в департамент „Комуникация и дизайн“ в университета за култура в Истанбул.
Българските филми, участвали във фестивала са продуцирани предимно от българските общини. Те са се състезавали равностойно с националните рекламни филми на водещи европейски дестинации.
В категорията „История и култура" наградата печели Министерството на Индонезия за филма „Прекрасната Индонезия – история и култура“. Посланик Бунят Саптомо заяви, че наградата е признание за усилията на Министерството на Индонезия да представи красотите и наследството на страната си.
Наградата в категория „Рекламен клип" печели компанията - „Боса нова“ - Бразилия за „Танц“. В категорията „Документален филм“ - наградата печели Община Брацигово – „Майсторите, които върнаха времето напред“.
“Телевизионно предаване“ - Община Несебър печели с поредицата „Истории за градският турист“.
„Природа и екология – документален филм печели Бразилия с „Екотуризъм“ с иновативният си подход, показващ уникалните красоти на страната през погледа на чуждестранен турист.
„Природа и екология“ – рекламен филм - печели Рекламен борд на Тайланд с „Открийте Тайландската 2015“.
„Природа и екотуризъм" - рекламен клип - Гърция „Крит – плажът в теб“ - личните преживявания и спомени на турист, за който почивката на Крит е останала незабравимо преживяване.
„Природа и екотуризъм – документален филм - Чехия „Бягство в Папуа Нова Гвинея“.
„Спорт и приключения" – рекламен филм „Прекрасната Индонезия – гмуркане“.
Корпоративни промоционални филми – Германия „Батгьотинг - филмът“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.