07.05.2015 13:30

В събота футболен клуб „Етър” се завръща на стадион „Ивайло”

Общината и ФК „Етър Велико Търново” призовават публиката да изпълни ремонтираният стадион „Ивайло”

След пауза от близо девет месеца „Етър Велико Търново” отново ще играе на своят стадион „Ивайло”.  В събота от 15:30 часа „виолетовите” ще приемат лидера в класирането „Спартак-Плевен”.
За последно „Етър” домакинства на „Ивайло” на мач от първенството на Северозападната „В” група на 17 август миналата година, когато победиха с 1:0 „Янтра Габрово”, с попадение на Николай Николаев.
Завръщането на тима на „Ивайло” става факт благодарение на добрата воля, успешната организация и партньорството между кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов и на председателят на Зоналния съвет на БФС - Трифон Иванов, които откликнаха на желанието на футболните хора от Старата столица отборът да играе на своя стадион.
През последната седмица работниците на „Пътни строежи” насипаха лекоатлетическата писта на стадиона с фракция, която бе валирана многократно и вече не представлява заплаха за здравето на футболистите. С извършването на тази дейност бе преодоляна последната пречка пред завръщането на ФК „Етър Велико Търново” на своят стадион.
За двубоя в събота ще бъдат готови новите скамейки за резервните състезатели, четвъртият съдия и дежурния делегат, поръчани от Община Велико Търново. Приключи ремонтът на съдийската стая, която вече отговаря на всички изисквания, за да приеме арбитри за мач дори от „А” футболна група. Към нея са предвидени две санитарни помещения, така че ако има дами в съдийската бригада те също да се чувстват комфортно.
Президентът на „Етър Велико Търново” - Александър Нанков заяви, че е изключително доволен от развитието на нещата и възможността отборът да играе отново на стадион „Ивайло”. Той призова великотърновските футболни хора да напълнят стадиона и да подкрепят „виолетовите”, които ще играят за честта си и за победа. При успех те ще са пролетни първенци на Северозападната „В” група.
„Нека публиката покаже, че е съпричастна към усилията на общината и клуба да върнем заедно славата на великотърновския футбол. Мачът ще се предава пряко по Канал 3, така че цяла България ще има възможност да види, че тук се работи сериозно за изграждане на модерна спортна база и силен отбор”, заяви Александър Нанков.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.