08.05.2015 19:00

Среща с търговското аташе на Посолството на Република Австрия

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се срещна с търговският съветник на Посолството на република Австрия г-жа Улрике Щрака.
Кметът представи възможностите за реализиране на инвестиционни проекти във Велико Търново. Той говори за стратегическото разположение на града, както и засиленият инвестиционен интерес, ниската безработица и добрата квалификация на работната ръка на всички нива в града и региона.
По време на срещата бяха обсъждани възможностите за продължаване на успешното партньорство между Община Велико Търново и Посолството на Република Австрия при организиране на станалият вече традиционен Коледен базар.
Кметът поиска съдействие за продължаване на проучванията и работа по проекта за изграждане на ролково съоръжение, комбинирано със ски влек от Арбанаси. С такъв проект през този програмен период може да се кандидатства за европейско финансиране по програми за туристически зони и атракции.
Двете страни ще партнират активно и в областта на туризма и ще установят контакти между фирмите, които работят в областта на туризма и свързаните с него индустрии.
Даниел Панов лансира идеята, че може да бъде подновена работата по проекта за изграждане на лифт между Царевец и Арбанаси, тъй като австрийските компании са водещи в света в проектиране и изграждане на такива съоръжения.
Обсъждана бе възможността да се организира и проведе среща на представители на бизнеса от двете страни.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.