08.05.2015 16:20

Мариан Бачев гостува във Велико Търново с комедията "Лелята на Чарли"

На 15 май в 19:00 часа в Дворец на културата и спорта „Васил Левски“, Мариан Бачев ще ви каже: „Здравейте, аз съм ваш,та леля”!

Преди повече от 20 години Мариан Бачев, току-що постъпил в юношеската театрална школа към Двореца на пионерите, влиза за първи път в Музикалния театър в София, за да гледа "Лелята на Чарли". След спектакъла отива при ръководителя на своята трупа - Николай Априлов, и му казва, че това е най-смешната и страхотна пиеса, на която е присъствал до сега."Ако някой ден стана режисьор, ще те извикам. Ролята на лелята е само за теб", отговаря му Априлов. И преди два месеца звъни на актьора с точно това предложение - да изиграе главната роля в "Здравейте, аз съм ваш'та леля" по известния мюзикъл "Лелята на Чарли" от Оскар Фелцман.
Сбъдването на една детска мечта може да видите в мюзикъла „Лелята на Чарли“, в който режисьор и изпълнител на една от главните роли е Николай Априлов. А Мариан Бачев е уникален в образа си на дама с розова рокля и мрежести черни чорапи. Интересна „традиция“ е Мариан да прави клипчета на възторжената публика, която става на крака и аплодира многоминутно след края на забавния мюзикъл. Така че, Велико Търново, гответе се да станете колективен образ в изключително забавен клип!
На Мариан Бачев често му се налага да влиза в образа на дами на сцената. Прави го не само в "Лелята на Чарли", а и вечер, докато представя скечове в "Шоуто на Слави". Ето защо Бачев написа на стената на профила си във Фейсбук: "Да играеш различни женски роли във вечерно тв шоу, винаги те освобождава от излишни въпроси, като: Защо имаш брокат по лицето и грим на яката?... ;)"
Фарсът на Томас Брандън „Лелята на Чарли“ счупва всички исторически рекорди за пиеси от този жанр с 1 466 представления и последващи продукции по целия свят, след премиерата на оригинала в Лондон през 1892 год. Популярният руски композитор Оскар Фелцман го превръща в мюзикъл през 1973 год.
Първата постановка на „Лелята на Чарли“ в Старозагорска  опера е била на 6 ноември 1990 год. с режисьор Константин Херман и диригент Красимир Къшев. Следващата премиера е през ноември 2008-а с режисьор Николай Априлов и диригент Людмил Горчев. Каним ви на среща с героите на тази комедия:Мариан Бачев, Николай Априлов, Борис Тасков, Симеон Симеонов, Галина Костадинова, Яница Нешева, Ивайло Йовчев, Нина Димитрова, Лора Георгиева и Евгени Сурмиевич. Режисьор е Николай Априлов, диригент– Красимир Къшев.Сценограф – Димо Костадинов, хореограф – Боряна Сечанова. Спектакълът е прекрасна смесица от английски хумор, руска музика и за разкош – една леля от Бразилия. Джаз, латино и класика допълват сюжета и правят пиесата още по-забавна и приятна за гледане. „Всяко безумие има своята логика „ – е казал Шекспир и в това днес никой не се съмнява! Ако изпитвате нужда от щастлива развръзка в живота си – елате на На  15 май в  19 часа  в Дворец на културата и спорта „Васил Левски“, гр.Велико Търново!

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.