24.05.2015 19:00

Дъждът не изплаши 445 абитуриенти

Велико Търново изпрати 445 абитуриенти от 22 паралелки на 9 училища под майският дъжд на 24 май - Денят на българската просвета и култура.
Дъждът не изплаши младите хора, а се превърна в едно от първите предизвикателства на прага на следващият етап от живота им, което те посрещнаха достойно и смело.
Абитуриентите няколко пъти бяха принудени да се подслонят на сухо, за да се скрият от майските облаци, които изсипаха върху тях силен, но кратко превалял дъжд на няколко пъти в празничният ден.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, неговите заместници и директорите на дирекции „Образование” и „Култура и туризъм” приветстваха с усмивки всички абитуриенти пред сградата на общината върху червеният килим. Те видяха в дъжда хубав символ и изразиха увереността си, че на абитуриентите ще им върви „като по вода” в новият етап от живота им.
Кметът удостои с честта всеки от директорите на училищата, изпращащи своите абитуриенти с цветя и благопожелания. Той се здрависа лично с по-голямата част от абитуриентите, пожела им здраве и упоритост, за да успеят във всичките си начинания.
Младите боляри и болярки, завършващи днес средното си образование дефилираха по червеният килим като истински звезди, закичени с виолетови кокарди, които ще им останат скъп спомен от този важен за тях ден.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.