05.06.2015 12:15

Даниел Панов откри обновена детска площадка на ЦДГ „Евгения Кисимова“

Това е първата площадка в града изцяло покрита с ударопоглъщащ материал

Група от възпитаници на ЦДГ „Евгения Кисимова“ в народни носии прерязаха лентата на изцяло обновената детска площадка в детската градина.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, заедно с изпълнителният директор на ЕКО ПАК България Тодор Бургиджиев присъстваха на цветната и весела церемония.
„Реализирането на този проект е илюстрация на доброто партньорство с бизнеса за полза на децата и за цялата ни общност", каза Даниел Панов. Той благодари на ЕКО ПАК България за отличното и ефективно партньорство и за реализиране проекта на площадката в детската градина. Надявам се заедно с бизнеса да можем да направим толкова красиви и безопасни всички детски площадки в общината“, заяви г-н Панов в приветствените си думи към малчуганите, персонала на детската градина и дошлите гости.
Общата площ на новата детска площадка е 600 кв. м. Това е първата изцяло оборудвана с ударопоглъщащо покритие детска площадка във Велико Търново. Съоръженията на площадката са от последен модел и клас и са с най-висока степен на обезопасяване. Трите нива на площадката са обезопасени с огради, съобразени с възрастта и ръста на децата, които ще ползват площадката и съоръженията.
Изпълнителният директор на ЕКО ПАК България Тодор Бургуджиев заяви, че е символично откриването на площадката именно на 5 юни – Световният ден на околната среда.
„Велико Търново е сред най-чистите и добре поддържани градове в България не само по отношение на парковете и зелената система, а и като цяло да се работи във Велико Търново е привилегия и удоволствие за всяка екологично и социално отговорна компания“, каза той.
Господин Бугргуджиев припомни, че през последните няколко месеца от ЕКО ПАК България в града са инвестирани над 250 000 лв. в нови контейнери за разделно събиране на твърди битови отпадъци и извозваща техника.
И двамата пожелаха на децата да ползват с радост и удоволствие площадката и съоръженията, които са удобни и безопасни, да имат хубаво лято и щастливо детство.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.