05.06.2015 12:15

На 5 юни - Световен ден на околната среда Общината и ЕКО ПАК подариха на децата от детските градини на Еко куклен спектакъл

Дъждът не успя да провали Еко Куклен спектакъл „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд”, организиран от Община Велико Търново и ЕКО ПАК България и РИОСВ Велико Търново.
Вместо в парк „Дружба” малчуганите от детските градини се забавляваха с актьорите с образователни игри, музика и танци по време на куклен еко спектакъл в салона на читалище „Надежда”.
Целта на спектакъла е под формата на забавни и весели игри да обясни на децата колко значими са ползите от разделното събиране на твърдите битови отпадъци и екологично отговорното поведение на всички, за да бъдат по-чисти както градската, така и околната среда.
Темата тази година на Световният ден на Околната среда е „7 милиарда мечти! Една планета! Консумирайте отговорно!“ Целта на устойчивото развитие е да се повиши качеството на живот на всички хора, без да се влошава качеството на околната среда, и без да се прави компромис с нуждите от ресурсите за бъдещите поколения. Нека помислим за последствията от изборите, които правим за околната среда. Нека станем по-добри настойници на нашата планета.
За Световният ден на Околната среда гражданите на Велико Търново вече се радват и на подновена система за разделно събиране на отпадъци от опаковки. ЕКОПАК България, подмени изцяло цветните контейнери в целия град с 320 броя нови контейнери тип „иглу“. Новите контейнери са не само по-красиви, но и значително по-ефективни и екологосъобразни. При този тип контейнери по-трудно ще се изхвърлят битови и строителни отпадъци. От Екопак се надяват значително да се подобри ефективността на процеса на разделно събиране на отпадъци от опаковки.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.