31.05.2015 19:00

Министър и кмет връчиха награди по време на вълнуващ виолетов празник

За пръв път в 91-годишната история на футболен клуб „Етър“ на вълнуваща и красива церемония бяха представени всички детско-юношески формации на футболен клуб „Етър“.
Над 350 деца и младежи във виолетови екипи стъпиха на тревата на стадион „Ивайло“ и вдигнаха на крак публиката на стадиона. Те бяха посрещнати възторжено и приветствани от вярната публика на болярите.
Министърът на спорта Красен Кралев приветства младите етърци. „Поздравявам ви за постигнатите успехи. Благодаря на всички, които ви помагат. Убеден съм, че и онези, които няма да станат професионални футболисти ще имат огромна полза от заниманията си с футбол. Сигурен съм, че сред вас са бъдещите звезди на българският футбол“.
„Мястото на „Етър“ е в професионалният футбол. Имате един от най-добрите стадиони в страната и ви очакваме във футболният елит на България“, каза министърът на спорта Красен Кралев.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов награди призьорите във възрастова група „2005“ и им връчи купа. „Разчитаме на вас за връщането на „Етър“, там където му е мястото - в професионалният футбол. Очакваме от вас да бъдете новите футболни звезди, да ни донесете много радост и успехи.
Благодаря на министър Красен Кралев и на неговият екип за това, че имат специално позитивно отношение към спортните съоръжения във Велико Търново. Благодарение на тях успяхме, успяваме и ще успеем за пръв път след 30 години да направим значими инвестиции и модернизиране на спортните обекти“, каза Даниел Панов.
Вълнуващото събитие приключи със скандирания, факли, знамена, с които агитката на футболен клуб „Етър“ приветства бъдещите звезди на клуба и ги изпрати с аплодисменти.
След представяне на детско-юношеските школи на футболен клуб "Етър“ министърът на спорта Красен Кралев и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов изгледаха последния мач от първенството на „В“ Северозападна футболна група между отборите на „Етър“ и „Ботев“ Луковит.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.