31.05.2015 14:00

Министър Кралев: “Велико Търново е сред приоритетните градове по отношение изграждане на спортната инфраструктура"

Министърът на спорта Красен Кралев заяви в Старата столица, че Велико Търново е и ще бъде сред приоритетните градове по отношение на изграждане, разширяване, модернизиране и поддръжка на спортната инфраструктура.
По време на участието си в заключителният спортен празник „Играем за да се забавляваме“ в комплекс „Спортно Търново“ министър Кралев каза, че проектите за тренировъчни игрища и сектор за лекоатлетически хвърляния до стадион „Ивайло“, както и проекта за игрище на терена на СОУ „Г. С. Раковски“ са одобрени и съгласувани, в момента заедно с Министерството на финансите се правят финансовите разчети за възможността да се инвестират необходимите средства в тези обекти.
„Велико Търново е емблематичен за това как след подобряване състоянието на спортните бази чувствително се увеличават децата, които имат интерес и се занимават системно със спорт“, заяви министър Кралев.
„На Велико Търново му отива да бъде в професионалният футбол и да се върне в „А“ футболна група. От тук са тръгнали едни от великите български футболисти и едни от най-добрите футболни треньори“, каза Красен Кралев.
„Днес е по-голям празник и от финала на купата на България, защото участието на близо 400 деца във футболен празник е прекрасно събитие“, каза министъра на спорта.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се обърна към участниците в спортния празник с думите: „Щастлив съм от провеждането на този детски футболен празник. Благодаря на родителите, на треньорите, на всички, които възпитават децата в дух на уважение и респект към футбола и спорта. Спорта учи децата на организация и дисциплина и прави децата здрави. Велико Търново винаги е бил и ще бъде спортен и футболен град. С помощта на министъра на спорта и на правителството съм убеден, че ще имаме още по-добри резултати в спорта. Убеден съм, че тук сред нас и сред активно спортуващите днес деца са бъдещите футболни и спортни звезди на България“, каза Даниел Панов.
Всички участници във футболният празник „Играем за да се забавляваме“, спонсориран от „Лактима Балкан“ получиха купи, медали и много награди.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.