29.05.2015 16:11

Наградени бяха победителите в кампания „Стани екогерой“, съвместна инициатива на Екопак България и Община Велико Търново

Завърши петата фаза на кампанията „Стани Екогерой“, реализирана съвместно от ЕКОПАК България и Община Велико Търново. В нея с голям ентусиазъм се включиха деца от 10-те училища в града, заедно със своите родители.
Кампанията „Стани Екогерой“ повиши нивото на знания на децата и техните семейства за начините за опазване на околната среда, разделното събиране и ползите от него за обществото и природата, засили мотивацията за участие и подпомогна създаването на устойчиви навици за разделно събиране на отпадъците.
Чрез кода от картата всеки ученик от подготвителен до 8-ми клас имаше възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията. Всички регистрирали се трябваше да отговорят на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Отговорилите правилно участваха в томбола за награди, както за самите тях, така и за училището, в което учат децата.
Проектът се проведе в периода 20 април 2015 година – 10 май 2015 година. В него се включиха над 1120 ученика, които заедно с родителите си отговориха правилно на десетте въпроса за разделното събиране, опазване на природата и спестяване на природните ресурси. Победителите бяха изтеглени на 12 май 2015 година от представители на ЕКОПАК България.
На 29 май, петък, от 13:45ч., г-н Ганчо Карабаджаков, заместник-кмет на Община Велико Търново връчи на официална церемония наградата за най-активно училище в град Велико Търново - мултимедиен проектор на ОУ „Бачо Киро" с директор г-н Владимир Николов. Г-н Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България, връчи индивидуални награди – таблети, на късметлиите в индивидуалната надпревата.
Всяко от училищата участвали в кампанията „Стани Екогерой“ получи грамота като признание за активното участие и подкрепа на екологичното образование.
Бяха раздадени и множество други награди:
Награди за деца –  5 таблета и 50 книги.
Награди за семейства: ваучери от верига хипермаркети Технополис за енергоспестяващи домашни уреди на стойност 50 лв.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.