26.06.2015 12:45

Даниел Панов: „Възложил съм изработване на актуализиран подробен устройствен план за терена на Старо военно училище. Ще направим международен конкурс”

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов заяви, че е възложено изработване актуализация на направеният през 2001 година подробен устройствен план за терена на Старо военно училище.
„Старият план вече не е актуален и е необходимо неговото актуализиране, което надявам се ще бъде готово скоро. Седемте проектантски екипа, които работиха по идейни проекти за територията на Старо военно училище имат относително висока степен на съгласие за стратегическите посоки в проектиране и развитие на терена. Категоричен съм, че там трябва да бъде новият градски център. Да има много зеленина, пешеходни зони, спортни и детски съоръжения, както и множество сгради с обществени функции и предназначение.
В ход е подготовката за обявяване на международен конкурс за проекта на терена за Старо военно училище. Надявам се освен най-добрите технически решения и най-добрата концепция резултата от провеждането на този конкурс да бъде и спирането на всякакви безотговорни и вредни политически и предизборни спекулации по тази тема”, заяви Даниел Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.