26.06.2015 12:30

Даниел Панов: ”Работим заедно с всички институции, за да имат децата ни приятно, весело, незабравимо, но и безопасно лято”

При откриване на Лятна детска полицейска академия в село Шемшево кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се обърна с приветствени думи:
„Радвам се, че едно наше успешно начинание преди пет години послужи за модел в цяла България.
Лятната детска полицейска академия осмисли свободните дни през лятната ваканция на стотици деца от нашите населени места.
Даде възможност децата да придобият нови и полезни знания и умения. Изигра превантивна роля срещу опасностите, които дебнат децата на улицата и в интернет. Създаде множество нови приятелства и научи децата да се пазят и да бъдат внимателни с рисковите фактори.
Благодаря на Областна дирекция на МВР и на Районно управление на полицията за успешното партньорство по този проект. Благодаря им за това, че работим по превенцията срещу рисковете за децата и младите хора, както и на КАТ за подобряване на безопасността на пътя.
Пожелавам на всички хубаво, спокойно и незабравимо лято”, каза в приветствието си Даниел Панов.
Само през последните 3 години по програма „Местни инициативи” общината откри нови модерни и безопасни детски площадки в 12 населени места.
В 9 села детските площадки са ремонтирани и вече отговарят на техническите изисквания.
В 6 села са изградени фитнес площадки на открито.
В 9 села са изградени спортни игрища.
В село Арбанаси бе изградено мини футболно игрище с осветление.
В Ресен бе реконструиран стадиона, който се ползва от всички населени места в общината.
Разкрити са и 10 клуба „Отвори очи, има кой да ти помогне”. Това са младежки центрове, които също работят по превенцията и безопасността на младите хора.
Общината закупи за 7 000 лв. спортни уреди, пособия и игри, които са разпределени по центровете и ще осигурят безопасните игри на децата и младите хора.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.