24.05.2015 14:30

По време на празничната наздравица в Ритуална зала на Община Велико Търново Кметът Даниел Панов удостои с награди и отличия ученици, преподаватели и дейци в културни институции

39 ученици от училищата на Старата столица бяха удостоени с лента "Отличник на Община Велико Търново". Тримата номинирани за "Ученик на годината" получиха ленти "Отличие на Община Велико Търново".
77 души получиха почетна Старопрестолна грамота за цялостен принос в развитието на образованието, науките, изкуствата и културата. 7 преподаватели бяха отличени за върхови постижения в областта на образованието.
В приветственото си слово кметът заяви: "Това е един от малкото безспорни български празници. Това е българският национален ден. Празник, който ни обединява и извиква у нас само най-светли и радостни чувства и настроения.
За нас Великотърновци този ден е особено важен, красив и емблематичен. Това е така, защото ние имаме честта, но и отговорността да съхраняваме българската идентичност, да осигуряваме приемствеността, да пазим българският дух.
Искрено и сърдечно благодаря на всички за това, че отново бяхме, сме и ще бъдем заедно в подготовката и реализацията на важните събития в областта на духа.
Партньорството между училищата и университетите, творците, културните институции, учените, църквата и духовенството заедно отново са гаранция за това, че споменаването на Велико Търново ще предизвиква уважение и респект винаги и навсякъде. Че за града ни ще се мисли и говори като за един от стожерите на българщината, като за средище на българските образование, култура, наука, изкуства и духовност.
Благодаря на всички за готовността да продължим да работим заедно за престижа и авторитета на любимият ни град и общината.
Благодаря на всички, които със своите идеи и креативност, с всекидневните си усилия, с организираните и провеждани събития показват защо Велико Търново е най-българският, най-духовният град в Отечеството", заяви г-н Панов.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.