25.07.2012 12:04

Ремонти на стойност 60 хил. лв. ще бъдат направени на детските градини във Велико Търново

Между 60 и 80 хил. лв. ще струват ремонтните дейности в детските градини на Велико Търново, съобщи директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова.

Вече са обновени покривите на ОДЗ „Пролет” и ЦДГ „Ивайло”. Почти основен ремонт се прави в ЦДГ „Слънце”. Извършва се саниране на част от сградата на ЦДГ „Соня”. В ЦДГ „Евгения Кисимова” предстои изграждане на козирка в южната част на детското заведение, а в ЦДГ „Райна Княгиня” – на стълби. По-дребни козметични ремонти ще има в ЦДГ „Здравец”.

„Надяваме се всичко да бъде направено качествено и да има гаранционен срок. Родителите и децата, когато влязат наесен в обновените градини да бъдат доволни”, коментира Игнатова.

Училищата, които работят по системата на делегираните бюджети извършват текущи ремонтни дейности в рамките на средствата, с които разполагат.

С решение на общото събрание на директорите се подменят санитарните възли в ОУ „Д-р Петър Берон” в Дебелец. В основните училища в Самоводене и Церова кория  подготвят отоплителните инсталации за преход от нафта на дърва.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.