20.05.2015 11:30

Бритос празнува рожден ден във Велико Търново с Britos Summer Fest

Музика, кино, спорт и забавления ще зарадват феновете на търновското пиво

На 5, 6 и 7 юни Велико Търново става голяма сцена на Britos Summer Fest, летния фестивал на бира Бритос. Събитието ще отбележи третия рожден ден на търновската бира, която се радва на признание у нас и на чуждестранни форуми. Идеята на организаторите от „Бритос“ е да превърнат фестивала в хубава лятна традиция. Фестивалните изненади ще се провеждат в пространството пред паметника на Асеневци, в парк „Дружба“ и на стадион „Ивайло“.  
Най-голямото събитие в деня на откриването е концертът на Михаела Филева (родом от древния град), Venzy и Ъпсурт. В събота преобладава спортът: търновци ще могат да гледат мач по американски футбол, както и да проследят на открито финала на Шампионската лига между отборите на „Барселона“ и „Ювентус“. За голямото изживяване ще подгрява духовият оркестър на Велико Търново. В неделя жителите и гостите на града са поканени на концерт на търновския Royal Dixie Band и на кинопрожекция под звездите на хитовата комедия Операция „Шменти капели“.
Дневната програма на фестивала в различните дни включва игри с публиката и турнири по волейбол, стрийтбол, открит урок по танци, плажен тенис, ролери и др. По време на Britos Summer Fest ще се проведе и специална игра с обозначения на исторически паметници по повод 830 години от въстанието на Асен и Петър.
За организацията на фестивала „Бритос“ разчита на любезното съдействие на Община Велико Търново, официален партньор на събитието.
Пивоварна „Бритос“ е открита през 2012 г. във Велико Търново. Изградена е на площ от 13 декара, а инсталацията й е едно от най-модерните и високотехнологични съоръжения на Балканския полуостров. Годишният производствен капацитет е 20 млн. литра при напълно автоматизиран процес, с висока ефективност на технологията. Фабриката работи с машини на GEA – Huppmann, Германия, успокоителни съдове и ферментатори от Holvrieka, Белгия, филтрираща система Filtrox, Швейцария, и бутилираща система Krones, Германия, която е сертифицирана по ISO 22000:2005, HACCP. Компанията е отличена за “Инвеститор на годината” за 2013 г. и за втората най-динамично развиваща се компания за 2012 г. Пиво Бритос е носител на престижното международно отличие – златен медал за качество, присъден в конкурса World Selections 2015, организиран от Международния институт за селекция на качеството „Monde Selection“ в Брюксел.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.