12.08.2015 12:10

Арт-шоу със сладоледи си устроиха в Дома за възрастни хора „Венета Ботева”

Арт-шоу със сладоледи си устроиха в Дома за възрастни хора „Венета Ботева” във Велико Търново. Забавата събра на едно място легендата Фреди Меркюри, Валя Балканска, дует Ритон, трупа испанки музиканти и танцьорки, както и гайдари от Родопите. В техните роли влязоха талантливите мъже и жени, които живеят в общинското социалното заведение.
Програмата продължи над два часа и придаде празнична окраска на делничната сутрин. Освен актьорски умения, потребителите на Дома за възрастни хора показа, че могат да пеят, свирят и танцуват, да пишат и рецитират стихове и песни. Всяко изпълнение бе шумно аплодирано от публиката, а вдигането на градусите бе овладяно с вкусния сладолед.
Със студеното лятно изкушение бяха почерпени и дошлите на гости деца от детските къщи от семеен тип. Трите центъра в старата столица бяха построени през последната година след успешно реализиран европроект и привлечени 2,1 милиона лева по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”.
Сладоледеното парти в Дома за възрастни хора „Венета Ботева” се проведе за поредна година и е една от традиционните културни прояви. Организатори са дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в общината и ръководството на дома. Сладоледите за потребителите и гостите бяха осигурени от великотърновска фирма.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.