31.08.2015 16:30

Изграждат първия нов тротоар по главната улица „Васил Левски”

Първият от двата нови тротоара по главната великотърновска улица „Васил Левски” вече се изгражда. Изпълнителите на проекта за реконструкция на пешеходните алеи започнаха да полагат паважа, като преди поставянето на блокчетата основата се подравнява. Ремонтът на тротоарите по ул. „Васил Левски” е част от голям проект на Община Велико Търново за инфраструктура, който получи финансиране от републиканския бюджет.
Строително-монтажните дейности започнаха на 5 август. Първият етап включва южната пешеходна зона, която обхваща участъка от Студентки стол до парковото пространство край паметника „Майка България”. Преди подмяната на настилката всички експлоатационни дружества, които разполагат с подземни комуникационни мрежи, направиха нужните промени по трасетата. По същия модел ще бъде обновен и северният тротоар, а след това улица „Васил Левски” ще бъде асфалтирана.
Община Велико Търново е изискала бързо възстановяване на нарушената настилка по ул. „Цар Освободител”, която бе отворена наскоро от експлоатационно дружество. Според изискванията това трябва да стане в срок от 3 до 7 дни.

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.