13.08.2012 16:23

1 500 великотърновци на лятно кино под звездите в парк „Марно поле”

Велико Търново посрещна инициативата „Лятно кино с  БНТ1” и филма „Кецове” с 1500 ентусиазирани зрители в парка „Марно поле”.

Прожекцията предизвика огромен интерес сред публиката, предимно млади хора. Въпреки неблагоприятното време през целия съботен ден и информацията за прожекция в Голямата зала на общинската администрация, вечерта даде възможност на множеството хора да се насладят на истинско лятно кино под звездите.

Вечерта преди прожекцията паркът „Марно поле” се превърна  и в своеобразна изложба на открито. Зрителите имаха възможността да разгледат  специално поставено табло  на  входа на бъдещия летен театър, със снимки, представящи кадри от историята му на великотърновци. Особен интерес предизвика компютърната симулация на бъдещия Летен театър, на който още от следващия сезон от март до октомври Община Велико Търново ще има възможност да реализира множество културни прояви на открита сцена.

Паркът, фонтаните и Летният театър ще станат открито пространство за културни събития и проекти, категорични са от Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.