13.10.2015 17:00

Снежана Данева откри детският спортен празник „Спортни звездици“

Изпълняващата длъжността „Кмет на Община велико Търново" г-жа Снежана Данева – Иванова откри в Дворец на културата и спорт „Васил Левски“ детски спортен празник „Спортни звездици“. Празникът се реализира с подкрепата на ДЗИ.
В рамките на събитието деца от 15 отбора от 13 училища от цялата община имаха възможност да спортуват и да проявят физическа активност в обособените шест спортни центъра.
Преминалите успешно изпитанията на всички центрове участват в томбола за разпределяне на множество награди – спортни пособия и екипи.
При откриване на събитието г-жа Данева се обърна към децата :
Скъпи деца,
Уважаеми партньори от ДЗИ,
Радостна съм от възможността да открия този вълнуващ спортен празник за децата на град Велико Търново и от цялата община.
Надявам се „Спортни звездици“ да стане традиционен празник и част от събитията, които в дългосрочен план ще симулират децата и младите хора да се занимават със спорт и физически активности.
Независимо дали ще станат професионални спортисти или ще тренират за удоволствие и здраве за децата и младите хора е изключително важно да спортуват.
Спорта освен, че дава здраве учи децата на ред, дисциплина, постоянство, на справяне с трудни ситуации, изгражда и калява характера и волята им.
Знаете колко много постигнахме с общи усилия в обновяване на спортната инфраструктура през последните години. Можете да бъдете сигурни, че усилията ни в тази насока ще продължат за да дадем на децата и младежите още повече модерни съоръжения и още повече възможности да спортуват.
Благодаря на всички, които са се потрудили за да имаме това прекрасно събитие, което радва децата на Велико Търново.
На добър час!
Успешни и приятни спортни занимания на всички!

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.