13.10.2015 17:30

Нова модерна техника ще обслужва стадион „Ивайло“

Нов трактор-косачка получи Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“. Високопроизводителният трактор с голям капацитет ТС 342 е предназначен за обширни площи, които се нуждаят от ефективна машина за постоянна работа през цялата година, каквато изисква поддръжката на терена на стадион "Ивайло". Предвиден за интензивно натоварване, ТС 342 е оборудван с мощен двуцилиндров двигател серия „Хускварна Endurance“, който се стартира буквално с едно докосване. Педално-управляемата хидростатична трансмисия е с допълнителна бърза транспортна скорост. Монолитната предна ос и системата RapidReplace™ позволяват безопасна смяна на ножовете без инструменти. Ширината на косене е 107 сантиметра и ще позволи значително да се намали времето за косене на терена. U-Cut технологията на завиване улеснява маневрирането около препятствия. Тракторът е снабден с индикатори за пълен кош и състояние на акумулатора, както и с круиз контрол. Към машината могат да бъдат прикачвани-торачка, аератор, валяк, ремарке, дъска за сняг и разрохвач.
Инвестицията е на Община Велико Търново, която последователно продължава да подобрява и модернизира материално-техническата база на своите предприятия.
Тракторът, използван до момента от ОП „Спортни имоти и прояви“, ще бъде предоставен за ползване на кметство Ресен, където през последните години изградиха два добри футболни терена и много хубави съблекални.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.