13.08.2012 16:27

Самодейци от Самоводене със златен плакет от националния тракийски събор

Със златен плакет за най-добро представяне се завърнаха от националния тракийски събор „Богородична стъпка” в Старозагорските бани самодейците от женския народен хор със солист Димитър Филков и танцовият състав при читалище „ Извор 1873” в Самоводене.

В него се представиха стотици участници от над 200 състава в страната. Нашите таланти взривиха публиката с изпълненията си и заслужено получиха освен голямото отличие и диплом за значителен принос в съхраняването и популяризирането на традиционната ни култура.

"Десетте любителски колектива продължават дейността си, въпреки летния сезон. Предстои представяне на самодейците от Самоводене в северния фолклорен фестивал „ От Дунав до Балкана”, който ще се проведе в град Борово и на националния театрален фестивал с международно участие в Лом. По проект на Община Велико Търново любителите театрали ще подготвят и нова постановка”, сподели секретарят на читалище „ Извор 1873” Елка Петрова. Тя допълни, че  всички усилено се подготвят за честване на 140-та годишнина на културната институция в  Самоводене.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.