13.08.2012 16:26

Монтират пешеходната дървена конструкция на Владишкия мост

Започва монтирането на горната дървена конструкция на Владишкия мост, която ще е и неговата пешеходна част, съобщиха от Община Велико Търново. До момента ремонтните дейности са на 60% от изпълнението си.

След изчистване и боядисване на металната конструкция, вече е към края си и поставянето на долната дървена конструкция. Мостът предстои да бъде пуснат в експлоатация след монтиране на парапети и осветление в края на септември тази година.

Дейностите по консервацията, реставрацията и експонирането на Владишкия мост са на стойност 731 662, 72 лв. и са част от мащабния проект "Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура в Община Велико Търново", който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие".

Проектът е на обща стойност 6 256 646, 65 лв. Обектите, включени в него, са: площад "Цар Асен Първи", прилежащите улици и подходът към крепостта "Царевец"; Владишки мост, храм "Св. апостоли Петър и Павел", църквата "Св. Иван Рилски"; изграждане на Мултимедиен посетителски център.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.