16.10.2015 10:14

„Поход за свобода“

Във връзка с 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафик на хора към Община Велико Търново стартира превантивно-информационна кампания. Тя започва на 17 октомври – събота, когато МКБТХ съвместно с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни ще проведат символичен „Поход за свобода“, към който могат да се присъединят всички желаещи. Инициативата е на Фондация „Кампания А21“ и към нея ще се присъединят и останалите Комисии в страната и в София. Идеята е за пореден път населението да бъде информирано за опасностите от попадане в трафик и начините за предпазване, както и обявяването на новата гореща, безплатна, анонимна телефонна линия на „А21“ за жертви на трафик 0888 20 100, която стартира от 17 октомври 2015 г.
Походът ще стартира пред МДТ „К. Кисимов от 10:00ч. на 17 октомври, от там ще премине по главната улица до паметника „Майка България“ и ще приключи в 11:00ч. пред паметника „Асеневци“ с кратка беседа на открито и раздаване на информационни материали по темата. Към похода ще се присъединят ЦМЕДТ „Амалипе“, деца от Центрове за настаняване от семеен тип, ученици от СОУ „В. Благоева“, СГИ и други училища, граждани на града.
Нека на 17 октомври всички заедно за пореден път извикаме „Не на робството! Избирам свободата! Вървя към свободата“.
Кампанията продължава с информационна акция пред Община В. Търново на 19 октомври, когато ученици-доброволци към комисията отново ще информират населението за престъплението „Трафик на хора“ по интересен и атрактивен начин – чрез раздаване на балони с послания, както и сини сърца – символ на съпричастност към жертвите на трафик.
По време на кампанията на МКБТХ ще бъдат проведени информационни часове в училищата във В. Търново, ще се състоят прожекции на филми по темата, както и информационни беседи с най-рисковите групи.
Местната комисия за борба с трафика на хора призовава:
Tрафикът на хора е престъпление! Информирай се!

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.