15.08.2012 16:27

Арбанаси се подготвя да отбележи празника си

На 15 август, Голяма Богородица, Арбанаси отбелязва своя празник. Той започва от 9 часа, когато в манастира „Св. Успение Богородично” ще бъде отслужена света литургия. На нея ще присъства вицепремиерът Цветан Цветанов и кметът на общината Даниел Панов, по чиято покана идва вътрешният министър.

В 18.30 часа концерт ще изнесат музикантите от Детско естрадно студио „Румина”. Приветствие към жителите и гостите на селото ще отправи кметът Тошо Кръстев в 20 часа и 15 минути. Четвърт час по-късно своята тричасова програма ще представят Поли Паскова и Здравко Мандаджиев.

Четвъртото издание на турнира по ускорен шах за наградата на кмета на Арбанаси тази година ще се състои в събота и неделя, с което ще бъде отбелязан и храмовият празник на Арбанаси, съобщи за Общинската информационна агенция Тошо Кръстев.

Мини-футболно игрище и детска площадка предстоят да бъдат изградени в Арбанаси, информира още Тошо Кръстев. Това се случва благодарение на два проекта. Единият е този по местни инициативи на стойност 10 хиляди лева. Вторият се реализира по програма на Министерството на околната среда и водите за чиста и зелена околна среда. Той е на стойност 6 800 лева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.