15.08.2012 16:46

Водещи състезатели по стънт идват във Велико Търново

Най-известните в света изпълнители на каскади с мотоциклет идват в края на седмицата във Велико Търново. Те ще вземат участие в Международното състезание по стънт, което ще се проведе от 17 до 19 август на паркинга на „Метро”. Това съобщи за Общинската информационна агенция Даниел Кръстев, председател на местния клуб ”Хазарт”, организатор на проявата.

Съорганизатор е Общината. Заявка за участие в демонстрациите са направили Мартин Кратки-Чехия, Арес Гибиеза - Литва, Бенджамин Балдини - Франция и др. Председател на журито, което ще оценява трудността и качеството на демонстрациите, е бразилецът Аце Фариас, легенда в стънт спорта. Наградният фонд е 10 000 долара.

„Все още не сме събрали всички средства, но разчитаме на спонсори и на входната такса от пет лева”, коментира Кръстев. Лично той е продал двата си мотоциклета, за да осигури необходимата сума за организиране на състезанието, която до сега е 70 000 лева.

Той сподели още, че е запален по този спорт от 7 - 8 години. Негов кумир е българският стънт състезател Мартин Маринов, известен като „Крейзи Мартин”, който живее и се изявява в САЩ. Миналата година той е посетил местния клуб и двамата са обсъдили идеята за провеждането на международната надпревара в старата столица. „Намеренията ни са това състезание, което се провежда за пръв път в България, да се превърне в традиция за нашия град”, каза още Кръстев. Пенка Гърбузанова.

Повече за събитието тук.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.