26.10.2015 16:00

Напусна ни инж. Николай Ашиков

Днес завинаги ни напусна инж. Николай Ашиков.
Сърцето и разумът ни отказват да го приемат!
Завинаги от нас си отиде човекът, който бе влюбен в живота. Човекът, който умееше да се наслаждава на чудото и красотата му.
Сърдечен, непосредствен, готов да помогне не само на изпадналите в беда и нужда.
Той остави светла диря след себе си, давайки възможност на много талантливи хора да проявят и покажат възможностите си.
Николай Ашиков бе не само изявен предприемач. Той имаше отворени сетива за красотата и изяществото на изкуствата. Той бе ценител и меценат.
Будното му гражданско съзнание и разбиранията му за това колко важни са честта, достойнството и дългът, го отведоха в общественият и политически живот.
Посвети най-хубавите си и ползотворни години от живота си в служенето на общността и хората на Велико Търново и региона.
Дори опонентите му признаваха, че като Председател на Великотърновски общински съвет и в най-трудните моменти запази своята непосредственост, неповторимото си чувство за хумор и озаряващата го усмивка.
Лицето му сякаш бе създадено, за да се усмихва. Да приветства живота, да му се радва, да показва на другите колко е хубав! Като че ли ни казваше, че нямаме достатъчно време да се насладим на красотата и очарованието му.
От всички нас си отиде един лъчезарен човек, без който животът на общността ни ще е по-блед, по-сив  и  по-тъжен.
Изпращаме Николай Ашиков в последният му земен път с огромна болка и скръб в сърцата и душите си. Изпращаме го сред душите на онези, които ни гледат от небето и ни напомнят да се обичаме, да се държим заедно и да се радваме на живота, защото той, уви може да бъде кратък, внезапно и ужасно кратък!
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!
От Община Велико Търново
Поклонението пред тленните останки на инж. Николай Ашиков ще се състои на 28 октомври /сряда/ в 12,00 ч. в Голяма зала на Община Велико Търново.

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.