30.10.2015 14:30

Снежана Данева присъства на отбелязване първата годишнина от построяване параклиса „Св. Димитър“ в село Балван

Изпълняващата длъжността „Кмет на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева-Иванова присъства на отбелязване първата годишнина от построяването на параклиса „Св. Димитър“ в двора на дом за стари хора в село Балван.
Събитието бе уважено и от главен комисар Димитър Машов, както и от избраните за общински съветници Калина Широкова и Петко Тюфекчиев.
Госпожа Данева сърдечно благодари на спомоществувателя проф. Румен Арнаудов, който има основен принос за изграждането на параклиса. Здраве и дълголетие му пожела г-жа Данева, за да помага и занапред за това да запазим вярата и духовността си. Тя благодари и на всички останали дарители, които помагат населените места в общината да се благоустрояват и да стават все по-добро място за живеене.
Проф. Арнаудов благодари за пожеланията и сподели, че е избрал Свети Димитър да бъде патрон на параклиса заради покровителството му над братята Петър и Асен при обявяване на въстанието преди 830 години и възстановяването на българската държава.
Изпълняващата длъжността кмет на общината не пропусна да погледне и хода на дейностите по проект, спечелил финансиране по проект „Местни инициативи“ за ремонт и доизграждане на тротоарна настилка пред дом за стари хора. Госпожа Данева обърна внимание на факта, че срокът за изпълнение на проекта приближава и независимо от изборите е добре работата да продължи, за да приключи проекта успешно и в срок.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.