02.11.2015 16:30

Ремонтът на тротоарите във Велико Търново приключва до края на сезона

Ремонтът на тротоарите във Велико Търново се очаква да завърши до края на есенния сезон. Активно се работи по южната алея на ул. „Никола Габровски”, както и по северната пешеходна зона на ул. „Васил Левски”. Монтират се и нови капаци на шахтите, които като тази дейност все още не е приключила.
Мащабната ремонтна дейност по уличната инфраструктура във Велико Търново стартира в началото на лятото. Общата площ на обновената пешеходна мрежа надхвърля 20 000 квадратни метра. Обхванати бяха централните улици и булеварди, както и алеи в кварталите „Картала” и „Зона В”. Експлоатационните дружества също сториха необходимото за техните подземни комуникации. Подменени са и бордюрите.
Финансирането бе осигурено от републиканския бюджет по проект на Община Велико Търново за 2 милиона лева. В разработката бяха включени основната реконструкция на пешеходните алеи, проектирането и изграждането на улиците „Димитър Буйнозов”, „Твер”, „Серес”, „Асти”, „Толедо”, заедно с предстоящото преасфалтиране на главната улица „Васил Левски”. От двете й страни се поставя ново осветление – монтират се рефлекторни лампи, които имат многократно по-нисък разход на енергия от предишните.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.