02.12.2015 15:11

Ученически проект насочва туристи към петте най-популярни исторически забележителности във Велико Търново

Ученически проект на възпитаниците на СОУ „Вела Благоева” във Велико Търново насочва туристи към петте най-популярни исторически забележителности. Инициативата спечели първо място в конкурс на неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria. Специална маркировка във формата на стъпки отвежда към паметника „Асеневци“, Самоводската чаршия, Мултимедийния посетителски център, крепостта Царевец и църквата „Свети Четиридесет мъченици”.
Стъпките със син, червен и зелен цвят са разчертани по тротоарите в старата част на Велико Търново, а началото е от Централната поща, където е поставено и голямо информационно табло. Боята е трайна и устойчива на климатичните въздействия.
Проектът бе подкрепен и от Община Велико Търново, а формалното му финализиране бе уважено от заместник-кмета по културата, образованието и социалните дейности Ганчо Карабаджаков, както и от главния архитект Николай Малаков. Ганчо Карабаджаков поздрави учениците, учителите, взели участие в инициативата и директора на школото Ангел Янчев. „Вашият проект е много полезен и помага за развитието на туризма в града ни. Продължавайте да бъдете все толкова активни и да реализирате идеите си”, обърна се Ганчо Карабаджаков към младите хора от СОУ „Вела Благоева”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.