03.12.2015 17:45

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова проведе урок по рисуване върху стъкло с деца от ОУ „Бачо Киро”

Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова гостува в основно училище „Бачо Киро", където проведе урок по рисуване върху стъкло с деца от различни класове. Пред малчуганите тя разкри тайните на техниката и им показа основните похвати. С нейните напътствия и помощ учениците изписаха няколко стъклени чаши и чинийки.
Снежана Данева-Иванова разказа пред децата и учителите им, че рисуването е нейното хоби и го практикува винаги, щом може. „Когато изписвате стъкло, може да използвате макети на фигурки, които да очертаете върху него. Разбира се, ако имате голямо въображение като художници, може сами да измислите и проектирате символите”, обясни заместник-кметът на Велико Търново пред учениците. За техниката на стъклописа се използват специални бои, а допълнителен ефект върху произведенията се постига чрез гелове за матиране на стъкло и брокат, бяха други от съветите.
Снежана Данева-Иванова насърчи учениците да развиват талантите си, независимо каква професия ще упражняват, щом пораснат. Тя подари на директора на училището няколко изписани от нея чаши и фигурки за коледна украса. Изделията ще станат част от благотворителния коледен базар в ОУ „Бачо Киро”. Инициативата се организира в подкрепа на децата сираци, които учат в школото, обясни директорът Владимир Николов.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.