03.12.2015 13:00

С благотворителна изложба набират средства в подкрепа на хората в неравностойно положение

С благотворителна изложба базар във Велико Търново набират средства в подкрепа на хората в неравностойно положение. Инициативата се провежда за поредна година, а инициатори са Съюзът на инвалидите в старопрестолния град и Общината. Поводът за благотворителната експозиция е Международният ден на хората с увреждания, който се отбелязва от 1992 г. насам по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации /ООН/.
Щандовете са разположени във фоайето пред Ритуалната зала на Община Велико Търново. Изложени са различни ръкоделия, сувенири, художествени творби, играчки, коледна украса и други изделия. Те са изработени от членовете на арт-ателието към  местната организация на хората с увреждания. Базарът ще е отворен до края на деня.
Изложбата бе открита от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Те поздравиха създателите на изделията, отличиха творческите им способности и им пожелаха здраве и весело посрещане на наближаващите празници.
„Подредените творби ни показват пътя, по който трябва да вървим като общество. Когато говорим за хората в неравностойно положение, ние трябва да поставим акцент върху индивидуалността, личното достойнство, дори талантите, а не върху уврежданията. Това е основният принцип, заложен и от ООН. Това е европейският модел, към който ние принадлежим. Виждаме, че сред нас има много талантливи великотърновци, които заслужават поле за изява и шанс да продължат да развиват своите дарби”, коментира заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Той увери, че Общината ще продължи да насърчава приобщаването на хората с увреждания към обществения живот, от който те трябва да бъдат неразделна част.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.