04.12.2015 17:30

Проверяват всички спортни съоръжения във великотърновските училища

Всички спортни съоръжения в дворовете и площадките за игра към великотърновските училища ще бъдат обстойно проверени. Със задачата ще се заеме общинска комисия, която ще бъде сформирана през следващата седмица. Това обяви заместник-кметът по устройство на територията и развитието проф. Георги Камарашев. Той присъства на среща между директорите на учебните заведения в общината и ръководството на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.
Подобна обстойна проверка бе извършена през лятото на 2013 г. Тогава комисия, излъчена от Община Велико Търново, обходи всички училищни бази. Като второстепенни разпоредители с бюджетни средства, носещи отговорност за състоянието на материалната база, директорите получиха предписания за всеки конкретен проблем, а локалните нередности бяха отстранени.
Пред директорите заместник-кметът проф. Георги Камарашев каза още, че ще помогне за осигуряването на още по-ефективен пропускателен режим и контролна дейност в учебните бази. За целта ще се търси и съдействието на Районното полицейско управление.
Друга от обсъжданите теми бе свързана с делегираните бюджети, като директорите се обединиха около мнението, че Общината винаги е осигурявала необходимите средства за фонд „Работна заплата” и за отоплението през зимния сезон. Директорът на образователната дирекция Пенка Игнатова напомни на училищните ръководства, че трябва своевременно да отразят промените в броя на учениците, за да могат те да бъдат отразени при изчислението на делегираните бюджети за 2016 г.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.