01.12.2015 17:00

Във Велико Търново бе открит благотворителен базар с изделия на потребители от социалните центрове и домове

Във Велико Търново бе открит Деветият благотворителен коледен базар „Ние можем”, който събира изделия на потребителите от социалните центрове и домове в общината. Със своеобразен занаятчийски труд се представят близо 30 арт-работилници. Всеки, който желае, може да зарадва близки и приятели с ръкоделията, сувенирите, картичките, рисунките, играчките и украсата за елхата, които се предлагат на базара.
В дните до 30 декември със свои изделия ще се представят: центровете за настаняване на деца и младежи от семеен тип; защитените и преходни жилища, заедно с дневните центрове за хора с увреждания; домовете и дневните центрове за възрастни хора; Съюзът на инвалидите; Фондация „Искам бебе”; Дом „Пеню и Мария Велкови”; центровете за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни с увреждания, интелектуални затруднения и психични разстройства; потребители на други социални услуги на територията на община Велико Търново.
Благотворителната изложба базар бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Те изразиха удовлетворение, че с всяка следваща година участниците в инициативата се увеличават все повече. Ганчо Карабаджаков подчерта, че изложението на ръчно направени сувенири и ръкоделия помага за приобщаването на хората в неравностойно положение към обществото. Заместник-кметът хареса изделията и оцени някои от тях като уникални.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.