01.12.2015 14:00

Даниел Панов участва в конференция на правителството и местните власти

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов участва в двудневна конференция в София на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“.
В работата на форума правителството бе представено от министър-председателя Бойко Борисов, заместник-министър председателя Томислав Дончев, Министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на земеделието Десислава Танева, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Участват всички кметове на областни градове в България.
„Искам да Ви поздравя с резултатите, можете да се гордеете с това, което сте постигнали до този момент. България е втора в Европа по усвояването на еврофондовете, затова всички Вие получавате поздравления“, обърна се министър-председателят към присъстващите кметове. „Винаги съм казвал, че кметските избори са тези 30 дни, докато има предизборна кампания. След това всички кметове са еднакви и с всички работим заедно“, подчерта Борисов.
Премиерът обърна внимание, че заради големите средства, които Европейския съюз отделя и ще отделя занапред за сигурност, е още по-важно как кметовете ще изпълняват бюджетите на общините си.
Премиерът подчерта, че България е стабилна и стои добре навън. „Имаме възможност да работим всички. Административният ни капацитет е добър. Имаме повече приходи, което ще ни позволи да Ви дадем възможност да похарчите средства за правилни неща и ще Ви помогнем да си платите дълговете, но трябва да докажете, че е правилно, че не е допусната грешка умишлено“, отбеляза Бойко Борисов.
„Идеята на тази среща е да се познавате, да станете един силен отбор и да станете част от развитието на България“, заяви председателят на Парламентарната група и на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. По думите му, ГЕРБ се стреми да прави политики за хората, а не да се фокусира единствено в постигнатото от партията. „Затова на тази конференция са поканени и всички областни кметове, които представляват съответните избиратели и съответните населени места".
По време на форума ресорните министри запознаха кметовете на областните градове в страната с възможностите, условията, изискванията и сроковете за подготовка на проекти в рамките на настоящият програмен период.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.