01.12.2015 14:00

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков гостува в Многопрофилната областна болница за представянето на нова апаратура

Заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков гостува в Многопрофилната областна болница „Д-р Стефан Черкезов” за представянето на нова медицинска апаратура. Тя е закупена по проекта на здравното министерство „Създаване на Регионален диагностичен център за онкологични заболявания към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” – гр. Велико Търново”. В здравното заведение се проведе заключителна пресконференция, на която бяха обобщени резултатите от разработката с европейско финансиране в размер на 7 277 171 лева. Бе показан и нов ангиографски апарат.
Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков благодари на директора на областната болница д-р Стефан Филев и екипа му, както и на Община Велико Търново за съдействието по реализацията на проекта. Ангиографският апарат е само част от доставената съвременна апаратура, която е от последно поколение.
Наскоро в старопрестолния град бе открит и напълно обновеният общински Комплексен онкологичен център. Той бе модернизиран по европейски проект на стойност от 10,7 милиона лева, реализиран от Община Велико Търново. 6,5 милиона лева бе безвъзмездната финансова помощ по ОП „Регионално развитие 2007-2013”, а 4,2 милиона лева бяха собствените добавени средства. Комплексният онкологичен център също разполага със съвременна и високотехнологична апаратура, а модернизацията и шансовете, които получават пациентите, бяха отразени от специализирани сайтове от целия свят.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.