21.08.2012 15:04

Над 7 000 двуколесни ездачи пристигат за Балканския мото рок фест на Света гора

Над 7 000 мотористи и запалени рокаджии се очаква да пристигнат за шестото издание на Балканския мото рок събор на хълма Света гора. Фестът ще бъде открит на 23 август /четвъртък/ и ще продължи до 26 август /неделя/.

„През годините фестивалът се е превърнал в задължителна дестинация за мотористите от целия Балкански полуостров. За изданието тази година очакваме привърженици от всички съседни държави. Тук ще пристигнат организирани клубове от Румъния, Сърбия, очакваме и голяма група мотористи от Турция”, сподели днес пред журналисти председателят на мото клуб „Бед Къмпани”, организатор на феста,  Борислав Джагаров.

„Амбициите ни всяка година са основното мото събитие в страна – Балканския мото рок събор да популяризира Велико Търново като туристическа дестинация. Затова сме избрали и хълма Света гора, място близо до града, за да има по-широк обхват”, обясни Стефан Ботев от клуба организатор. Той подчерта, че тази година всички желаещи мотористи ще могат да се докоснат до автентичния стил на старата столица и до богатото ни културно наследство. За целта са предвидени полудневни мото екскурзии до „Царевец”, етнографски комплекс „Етъра”, Килифаревски манастир и национален парк-музей „Шипка”, а също и посещение на град Трявна.

В дните на фестивала ще има много игри и състезания, скоростна отсечка, теглене на мотори, силови изпитания, конкурс за най-красив мотор и др. За първи път у нас, по време на мото събора, ще бъде направено и специално училище за най-запалените мотоманиаци. Европейският шампион в клас „Супербайк” Мартин Чой ще показва техниките и тънкостите на красивя спорт за всички, които чувстват бензина в кръвта си. Посетителите ще могат да разгледат и колекция от мотоциклети и екипировка на щанда на "Харлей Дейвидсън".

Хълмът Света гора ще се разлюлее от здравото забиване на германската банда U.D.O. и живата легенда на класическия хеви метъл Удо Диркшнайдер. Групата ще подгряват музикантите от  Texas Flood (Сърбия), известни с блус-рок парчета. В рамките на мото събора ще свирят още The Pomorians, румънците The Trooper. DJ на фестивала ще бъде Краси Москов, известен с твърдия си  стил и непогрешим усет за качествена музика.

Съорганизатор на мото рок феста е Община Велико Търново. Тя подпомага събитието с 5 000 лева, осигурява почистването на хълма преди и след събора, както и обезпаразитяването на тревните площи. Подарък за всички моторджии и гости на феста ще бъде и аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”.

За провежданото на събора са събрани от спонсори и собствени средства на мото клуб „Бед къмпани” 80 000 лева.

За всички немоторизирани феновете на рока, кожата и купона входът за събитието е 15 лева. Пристигналите с железен кон заплащат 10 лева.

Повече за събитието тук.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.