16.12.2015 14:58

15 години „Спортист на годината Велико Търново“

Началото на анкетата и годишните награди „Спортист на годината Велико Търново“ е поставено през 2000 година. Тогава спортните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров прокарват идеята, да се определи най-добрия спортист на Велико Търново, той да бъде удостоен с награда и ритуала да се превърне в традиция.
Първоначално избора е извършван в рамките на редакцията на две от медиите във Велико Търново. В последствие в Община Велико Търново се сформира фонд "Спортист на годината", с което е поставено началото на сътрудничеството между журналисти и Община Велико Търново. През 2006 година се обявява награда в още една категория "Юноши и девойки", а през 2008 година се ражда и приза 'Треньор на годината". Години наред премираните състезатели получаваха своите награди в скромна среда в една от залите на Община Велико Търново. Статуетки и първа официална церемония в Ритуална зала за първи път се състои през 2012 година.
През 2013 година за първи път с решение на Великотърновски общински съвет се приемат и първите правила, които са актуални и днес за реда и определяне на Спортист на годината в Община Велико Търново, като по този начин самото гласуване и избор стават напълно обективни и безпристрастни.
За първи път церемонията по удостояването с призовете „Спортист на годината Велико Търново“ ще бъде доста по-тържествена и мащабна и ще се състои в голяма зала на Община Велико Търново  на 18.12.2015 г. от 10:00ч.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.