16.12.2015 14:21

Община Велико Търново бе домакин на награждаването на най-добрите млади футболисти от Северозападна България и треньорите им

Най-добрите млади футболисти и техните треньори, чиито отбори се състезават в регионалните детски и юношески първенства в Северозападна България, получиха своите годишни награди по време на тържество в Общината. Организатор на проявата бе Зоналният съвет на Българския футболен съюз с председател Трифон Иванов. Церемонията се проведе под егидата на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов. Част от призовете си децата получиха от заместник-кмета на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова. Церемонията бе уважена и от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Сред водещите на награждаването бе директорът на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов.
„Свидетел съм на емоциите, които футболът поражда сред толкова голяма част от обществото. Благодаря на спортните дейци и на треньорите, които полагат големи усилия по подготовката на нашите млади таланти. Поздравявам председателя на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Трифон Иванов за организацията. Пожелавам на всички деца да прославят България като него”, обърна се към присъстващите Снежана Данева-Иванова. Заместник-кметът на старата българска столица каза още, че Общината ще продължи тенденцията от последните четири години по развитие на спортните бази.
Младите футболисти бяха разделени в пет възрастови групи, а наградите бяха групирани в три категории – най-добър вратар, най-добър футболист и най-добър нападател. Седем деца от школата на футболен клуб „Етър” получиха призове за изявите си през годината. За своята работа бе отличен и треньорът от виолетовия тим Стефан Ангелов.
„Благодаря на Община Велико Търново, която бе най-големият ни партньор за провеждането на тази церемония”, каза футболната легенда и председател на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов при закриването на церемонията.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.