20.12.2015 21:00

В Дебелец събраха от благотворителен Коледен базар средства за самотни хора и многодетни семейства

295 лева събраха в Дебелец от благотворителен Коледен базар. С парите ще бъдат закупени подаръци за самотни хора в неравностойно положение и многодетни семейства. Средствата се набираха чрез продажбата на домашно приготвени кулинарни изкушения, изработени от граждани, малчугани от клуба към библиотеката в местното читалище, клубовете на пенсионера и диабетика. Красиви меденки, „оживели” като снежни и джинджифилови човечета, джуджета и еленчета, бе измайсторила кметицата Снежана Първанова, заедно със своята дъщеря.
„Такъв Коледен благотворителене базар на открито се прави в Дебелец за първи път. Изключително съм щастлива, че инициативата бе посрещната с голям интерес както от участниците, така и от хората, които дойдоха да си закупят от кулинарните бижута. Казвам бижута, защото всеки участник бе вложил много любов и майсторък и това бе оценено. В началото имах известни опасения, но днес разбрах, че заедно можем да правим чудеса и да постигаме цели. Дебелчани показаха това и си мисля, че така ще се подкрепяме и занапред”, сподели кметът Снежана Първанова. Тя благодари на всички и най-вече на семейството си, което отново е до нея и в това събитие. За сгряване съпругът и приготвяше чай, който подсилваше с вкуса на ром. Настроениeто допълваха прекрасното слънчево време и коледните песни, които озвучиха целия площад в центъра на градчето.
Дарение за нуждаещите направи и общинският съветник от ГЕРБ Георги Недев, който също се включи в Коледния благотворителен базар в Дебелец. Недев, пожела успех на инициативата и призова повече хора да вземат участие в бъдещи подобни каузи и да бъдат по-задружни.
Свои маси на базара бяха подредили и представителки на дамския клуб „Дебелчанка”. Средствата от продaжбата на изработените от тях сувенири ще бъдат дарени за закупуване на озвучителна техника за читалището. В базара се включиха и потребителите от Защитеното жилище в Дебелец.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.