23.12.2015 08:35

Празнично обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Уважаеми граждани на Община Велико Търново,
Пред нас е най-светлият, най- вълнуващ и чакан празник през годината, Рождество Христово.
Същността на Коледа не е царството на пазаруването. Не е суетенето и суетата около купуването на подаръците. Не е апотеоз на отрупаните трапези. Не е просто поредица от почивни дни.
Коледа е сърцето на нашият живот. Коледа е същността на вярата ни. Коледа е хранилище на най-свидните и изконни традиции и ценности. Коледа е част от нашата идентичност.
Рождество Христово е празникът, който ни припомня, че Спасителят на света дойде сред нас, човеците озарен от звезда и промени завинаги нашият свят.
Рождество Христово всяка година ни припомня най-важните неща. Нещата, които ни правят добри човеци и достойни българи.
Празникът на светлината и радостта е важна част от паметта, от възпитанието ни, от ценностите, които споделяме. Той формира представите ни за света, за доброто и злото.
Нека в дните около Рождество Христово бъдем озарени от Коледният дух. Да си припомним, че имаме човешки дълг към хората, които нямат нашите възможности и късмет да бъдат с любимите си хора и да празнуват достойно.
Нека всеки от нас направи своят малък, но сърдечен, незабележим, но много важен за някого жест на солидарност и подкрепа.
Пожелавам на всички весели и светли, благословени коледни празници. Нека бъдем заедно със семействата си и с най-близките си хора в тихата и свята нощ. Нека озарението на Рождество Христово изпълни душите ни с радост и надежда!
Светли, благословени и топли Коледни празници!!!
Даниел Панов
Кмет на Община Велико Търново

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.