23.08.2012 11:46

С водосвет за здраве откриха шестото издание на Балканския мото рок фест на Света гора

С водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Тихон, днес бе поставено началото на шестото издание на Балканския мото рок фест на Света гора.

Събитието откриха председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и зам.-кметът Снежана Данева. „Винаги съм се възхищавал на мотористите и на тяхното свободолюбие. През изминалите години мото рок феста се утвърди като сериозно мероприятие, а Общината е съпричастна към всяко значимо събитие. Знаете, че регион Велико Търново кандидатства за културна европейска столица и мисля, че мото събора ще допринесе по свой начин затова”, каза в приветственото си слово Николай Ашиков.

„Надявам се, че всеки гост на събора ще си тръгне от старата столица с много приятни спомени и добри впечатления”, сподели при откриването зам.-кметът Снежана Данева, която поздрави присъстващите с добре дошли и от името на градоначалника Даниел Панов. „Вярвам, че следвайки мотото на феста за безопасност и толерантност на пътя, всички ние ще станем по-добри и внимателни, за да няма пътни инциденти”, посочи още Данева.

След церемонията по откриването официалните лица с интерес разгледаха паркираните мощни машини. Председателят на местния парламент Николай Ашиков и депутатът Евгени Стоев, който също уважи събитието, се превъплатиха в рокери, като се качиха на мотори и си направиха снимки за спомен.

Горещото време попречи на участниците да пристигнат за официалното откриване. В рамките на феста обаче, който ще продължи до неделя – 26 август, организаторите очакват около 7 000 моторджии и фенове на рока. Четиридневната програма включва полудневни мото екскурзии до „Царевец”, етнографски комплекс „Етъра”, Килифаревски манастир, национален парк-музей „Шипка”, посещение на град Трявна.

В дните на фестивала ще има много игри и състезания, скоростна отсечка, теглене на мотори, силови изпитания, конкурс за най-красив мотор и др. За първи път у нас, по време на мото събора, ще бъде направено и специално училище за най-запалените мотоманиаци Европейският шампион в клас „Супербайк” Мартин Чой ще показва техниките и тънкостите на красивя спорт. Хълмът Света гора ще се разлюлее от здравото забиване на германската банда U.D.O. и живата легенда на класическия хеви метъл Удо Диркшнайдер. Групата ще подгряват музикантите от  Texas Flood (Сърбия), известни с блус-рок парчета. В рамките на мото събора ще свирят още The Pomorians, румънците The Trooper. DJ на фестивала ще бъде Краси Москов, известен с твърдия си  стил и непогрешим усет за качествена музика.

За всички немоторизирани феновете на рока, кожата и купона входът за събитието е 15 лева. Пристигналите с железен кон заплащат 10 лева. Балканският мото рок фест се организара от мото клуб „Бед къмпани” с подкрепата на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.