12.02.2016 14:30

Юлиан Вергов е гид в документален туристически филм за Велико Търново, кметът Даниел Панов откри националната премиера в София

Прожекцията е част от програмата на 33 Международна туристическа борса „Ваканция & СПА Експо 2016”

Популярният и обичан актьор Юлиан Вергов влиза в ролята на туристически гид в документалния филм „Велико Търново в сърцето на историята”. Разказано по интересен начин, миналото на старата българска столица спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти.
Едни от най-знаковите забележителности са представени в разказа на Вергов по достъпен и интригуващ начин. Във филма присъстват също съвременните облик и живот на старопрестолния град с всички значими актуални събития.
„Велико Търново в сърцето на историята” е първият документален туристически филм, произведен в най-високия технически стандарт за кино - 4К формат. Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp” по поръчка на Туристическия информационен център „Царевград Търнов”. Лентата рекламира по съвременен и нестандартен начин тази предпочитана от българи и чужденци дестинация за културен туризъм.
Националната премиера, която бе в столицата София вчера, бе открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Интересът към прожекцията бе много голям „Трябва да учим нашите деца да опознаят българското. Филмът е чудесна реклама на родолюбието и българщината и особено добре пресъздава болярския дух на старопрестолния град”, каза Даниел Панов. Той добави, че в момента Община Велико Търново работи по подготовката на нов аудиовизуален спектакъл на крепостта Царевец, който ще бъде популяризиран по време на туристическия сезон.
Режисьор на „Велико Търново в сърцето на историята” е Калоян Николов, а продуцент – Станислав Вълканов. Сценарият е на Димитър Григоров, оператор е Павлин Гроздев. Музиката е писана специално за екранизацията  от Давид Коканчев. Филмът е част от програмата на 33 Международна туристическа борса „Ваканция & СПА Експо 2016”. Лентата ще се разпространява на електронен носител от Туристическия информационен център „Царевград Търнов” и ще се състезава в няколко кинофестивала, сред които Карлови Вари и Португалия.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.