16.02.2016 14:00

Въвежда се пропускателен режим в Двореца на културата и спорта във Велико Търново за поклонението пред Трифон Иванов

Във Велико Търново 17 февруари е обявен за ден на поклонение пред тленните останки на футболната легенда Трифон Иванов. Въвежда се пропускателен режим в Двореца на културата и спорта, където от 13:00ч. ще се състои прощаването с почетния гражданин на старопрестолния град.
Гражданите ще влизат през централния вход на ДКС „Васил Левски”, като ще се ползва дясното крило. Излизането ще става отново през централния вход, но през лявото крило. Организаторите апелират участващите в поклонението да се придвижват бързо, за да не се създава напрежение.
През утрешния ден (17.02) се въвежда и временна организация на движението в района около Двореца на културата и спорта. Улица „Краков” ще бъде затворена във времето от 9:00ч. до приключване на поклонението, като рестрикцията се отнася за участъка от кръстовището с ул. „Арх. Георги Козаров” до пресечката с бул. „България”. Ограничени за движение ще бъдат и следните отсечки: ул, „Княз Александър Батенберг” – от кръстопътя с ул. „Краков” до пресечката с ул. „Толедо”; ул. „Толедо” – от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” до пресечката с ул. „Мария Габровска”; ул. „Мария Габровска” – за еднопосочното движение от ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Толедо”; ул. „Проф. Илия Янулов” – в района на влизането и излизането към ул. „Толедо” и общата им пресечка; ул. „Велики Преслав” – в отсечката до кръстовището с ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Ален мак”; ул. „Петър Матанов” – от кръстопътя с ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Сесер”.
За периода на временната организация на движението се променя и маршрутът на автобусна линия №5 в посока към и от квартал „Колю Фичето”. Движението ще се осъществява по следния начин: бул. „България”, ул. „Полтава”, ул. „Цар Симеон Велики”, ул. „Георги Бакалов”, ул. „Оборище”, ул. „Полтава”, бул. „България”. В останалата си част маршрутът на автобусите по линия №5 остава без изменения.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.