16.02.2016 15:30

Във Велико Търново въвеждат временна организация на движението заради поклонението пред Трифон Иванов

Във Велико Търново се въвежда временна организация на движението заради поклонението пред тленните останки на футболната легенда и почетен гражданин Трифон Иванов. Тя ще обхване улиците около Двореца на културата и спорта „Васил Левски” и ще бъде в сила от 9:00 ч. на 17 февруари до приключване на ритуала.
Улица „Краков” ще бъде затворена във времето от 9:00ч. до приключване на поклонението, като рестрикцията се отнася за участъка от кръстовището с ул. „Арх. Георги Козаров” до пресечката с бул. „България”. Ограничени за движение ще бъдат и следните отсечки: „Ул, „Княз Александър Батенберг” – от кръстопътя с ул. „Краков” до пресечката с ул. „Толедо”; ул. „Толедо” – от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” до пресечката с ул. „Мария Габровска”; ул. „Мария Габровска” – за еднопосочното движение от ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Толедо”; ул. „Проф. Илия Янулов” – в района на влизането и излизането към ул. „Толедо” и общата им пресечка; ул. „Велики Преслав” – в отсечката до кръстовището с ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Ален мак”; ул. „Петър Матанов” – от кръстопътя с ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Сесер”.
За периода на временната организация на движението се променя и маршрутът на автобусна линия №5 в посока към и от квартал „Колю Фичето”. Движението ще се осъществява по следния начин: бул. „България”, ул. „Полтава”, ул. „Цар Симеон Велики”, ул. „Георги Бакалов”, ул. „Оборище”, ул. „Полтава”, бул. „България”. В останалата си част маршрутът на автобусите по линия №5 остава без изменения.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.