22.02.2016 12:30

Проектът „Моята градинка” стартира от 1 март, великотърновци избират как да облагородят междублоковите пространства

За четвърта поредна година Община Велико Търново стартира проекта „Моята градинка”, който има за цел да превърне пространствата между жилищните кооперации и сгради в красиви кътове със зеленина и цветя. Молбите на великотърновци за залесяване ще се приемат от 1 до 31 март. Участие могат да вземат всички собственици на имоти в старопрестолния град, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения според нормативните изисквания ред.
Заявленията ще се приемат в деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да бъде направено описание на терена, който ще се облагородява и на предпочитания посадъчен материал. В материалите трябва да бъдат приложени документ за собственост на даден имот, а ако той е в режим на етажна собственост, протокол от общото събрание на собствениците за избор на представител.
Експерти от Общината ще огледат терените, за да преценят дали поисканите от великотърновци растителни видове са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, дръвчета, храстите и цветята ще бъдат заменени с други. Предаването на посадъчния материал става с изготвянето на протокол.
Проектът „Моята градинка” за създаването на малки цветни и зелени площи стартира през 2013 г. През миналата година са подадени близо 30 заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 88 дръвчета, 812 броя храстовидна растителност, с ред които Хортензия, Вайгела, Хибискус, Спирея, Тамарикс, Розов храст, Люляк, както и 62 броя многогодишни цветя.
Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „Околна среда”, на телефон 062/619-502.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.